Ontstaan en idee achter de stichting

Het is half augustus 2011 wanneer Delano klaagt over pijn in zijn been. Een handvol artsen beoordelen de klachten zonder direct een sluitende diagnose te kunnen stellen. Foto’s worden gemaakt, de hele medische molen komt langzaam op gang.

Delano is fanatiek keeper van Alexandria ’66 in Rotterdam, dus waarschijnlijk verkeerd gevallen na een knappe redding. Er is niemand die rekening houdt met iets ernstigs. Het ene onderzoek volgt het andere onderzoek op, maar nog steeds geen concrete diagnose. Er worden wel plekjes gezien op de foto’s van de heup van Delano, maar dat lijkt op een ontsteking.

Dan volgt er een stilte qua informatie uit de onderzoeken. Ik kan me de periode nog erg goed herinneren. Ik twijfelde niet aan iets anders dan een ontsteking, maar mijn zus (moedergevoel) had er een slecht gevoel over. De foto’s worden voor een second opinion naar het Sophia kinderziekenhuis doorgestuurd.

Een SMS volgt met verschrikkelijk nieuws. Ik lees ‘kanker’ en ‘waarschijnlijk leukemie’, de bodem valt onder mijn voeten weg. Ik kon het niet geloven. Wat een dreun.

Je probeert het nieuws te plaatsen, je bedenkt scenario’s, maar vooral ook mogelijkheden! ‘Oke, Delano heeft kanker, hoe pakken we dat aan?’

De medische wetenschap is ver gevorderd in de behandeling van kinderkanker en internet leert me dat de overlevingskansen behoorlijk zijn. Ik ben ‘positief’ over de afloop. We gaan vechten en wel nu meteen! Het vreselijke woord ‘kinderkanker’ is gevallen, maar wat de soort precies is weten we nog niet. ‘Veel erger dan dit kan het niet worden’, dacht ik nog….

Op vrijdagavond ontvang ik wederom een SMS, de uitslag is bekend…Ik lees: ‘een zeer agressieve vorm’ en ‘kansen klein’ en voor het eerst valt ‘Neuroblastoom’. Een speurtocht op internet laat de haren rechtop in mijn nek staan. Vijfentwintig kinderen krijgen in Nederland jaarlijks de diagnose, slecht vijf overleven. Verstomt lees ik de berichten op internet. De rillingen gaan over mijn lijf….hoe moeten ze in vredesnaam verder?

De ingrijpende behandelingen volgen snel en dan komt er informatie over een immuniteitsbehandeling in Philadelphia USA, die de overlevingskansen van Delano van 20% naar 40% doet toenemen. Allerlei organisatie komt op gang vanuit het ziekenhuis en langzaam begint de familie zich te realiseren wat de impact is van de behandeling in Amerika. Delano moet minstens zes maanden in Philadelphia verblijven en hoe kan een kind genezen als het wordt gescheiden van het gezin? Dat kan niet, mag niet. Het gezin moet in zijn geheel naar Amerika!

Vrienden en familie vormden het plan om de financiële middelen voor het verblijf van het gezin in Amerika te genereren dmv goede doelen acties binnen een stichting. Op 8 december jl. werd bij notariskantoor Barendse Haase in Dordrecht notarieel de oprichting van de stichting beklonken en met alle plezier en liefde vormen onderstaande leden Stichting Delano Noah.

Fanatiek, met veel verantwoordelijkheidsbesef en een enorme vastberadenheid hanteer ik de voorzittershamer. Delano gaat naar Amerika en wij doen ons best om het gezin de mogelijkheid te bieden elkaar te steunen in een gevecht voor het leven van Delano. Helpt u mee?

‘Ome Ralf’ Musterd - Voorzitter

De stichting wordt vertegenwoordigd door de volgende personen:

Ralf Musterd (Voorzitter)

Tosca Zuijdwegt (Secretaris)